0747 023 734 office@neurohelp.ro

Serviciile noastre

Serviciul nostru principal este terapia Neurofeedback, o metodă non-invazivă și eficientă de reglare a activității cerebrale pentru a îmbunătăți funcționarea mintală și emoțională. Cu ajutorul tehnologiei avansate și a experților noștri, vă ghidăm pe parcursul unei călătorii de recuperare și transformare personală.

Contactaţi-ne pentru un plan de acţiune personalizat, adecvat nevoilor dumneavoastră!

Terapie Neurofeedback NeuroOptimal.

Servicii de Dezvoltare personală

 

.

Servicii de consigliere vocatională

Neurofeedback-ul NeuroOptimal este o formă specifică de antrenament al creierului care utilizează un software și un echipament specializat pentru a monitoriza și a furniza feedback în timp real cu privire la activitatea cerebrală.

Acest sistem se bazează pe principiul neuroplasticității, capacitatea creierului de a-și modifica conexiunile și funcționarea în timp în urma experienței.

Iată cum funcționează neurofeedback-ul NeuroOptimal:

Monitorizarea activității cerebrale:

Persoana este conectată la un sistem NeuroOptimal care detectează și monitorizează activitatea electrică a creierului folosind electrozi plasați pe scalp. Acest sistem măsoară diferite tipuri de unde cerebrale, cum ar fi unde alfa, beta, theta și delta.

Antrenamentul creierului:

Persoana care primește neurofeedback-ul NeuroOptimal încearcă să-și modifice propriile modele de activitate cerebrală pentru a obține feedback-ul dorit. În timpul sesiunilor, creierul învață să devină conștient de propriile sale modele de activitate și să le ajusteze în mod autonom pentru a obține o stare mai echilibrată și optimă de funcționare.

Procesarea datelor:

Datele despre activitatea cerebrală sunt prelucrate și analizate de software-ul NeuroOptimal. Aceste date sunt utilizate pentru a genera un feedback personalizat în timp real în funcție de modul în care creierul reacționează și se schimbă în timpul sesiunilor de antrenament.

Progresul și evaluarea:

Pe măsură ce persoana continuă să primească sesiuni de neurofeedback NeuroOptimal, progresul său este monitorizat și evaluat pentru a observa orice schimbări pozitive în funcționarea cognitivă, emoțională sau comportamentală. Aceste evaluări pot fi utilizate pentru a ajusta protocolul de antrenament și pentru a maximiza beneficiile pe termen lung.

Feedback-ul în timp real:

Pe baza analizei activității cerebrale, sistemul NeuroOptimal furnizează feedback în timp real sub formă de semnale audio sau vizuale. Acest feedback este proiectat să fie non-invaziv și non-directiv, permițând creierului să-și regleze activitatea într-un mod natural și autonom.

Este important de menționat că NeuroOptimal este proiectat să fie o tehnică non-medicală și non-terapeutică și nu este destinat să înlocuiască tratamentele medicale sau terapeutice convenționale.

Beneficiile terapiei Neurofeedback:

 • Îmbunătățirea performanței cognitive, contribuind la:
  • spori atenției,
  • creşterea capacităţii de concentrare,
  • îmbunătăţirea memoriei și a capacităţii de învățare.
 • Reducerea stresului și anxietății: Sesiunile regulate de neurofeedback pot ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate, facilitând o stare de relaxare profundă și echilibru emoțional.
 • Tratarea tulburărilor de atenție și hiperactivitate (ADHD): Neurofeedback-ul NeuroOptimal este folosit în mod frecvent ca parte a unui plan de tratament pentru persoanele cu ADHD..
 • Îmbunătățirea somnului și relaxarea:
 • Promovarea stării generale de bunăstare și echilibru emoțional.

Indicații pentru neurofeedback-ul NeuroOptimal:

Anxietate și depresie: Neurofeedback-ul poate fi utilizat ca parte a unui plan de tratament pentru persoanele care suferă de anxietate și depresie, ajutându-le să-și regleze emoțiile și să-și recâștige echilibrul emoțional.

Tulburări de atenție și hiperactivitate (ADHD): Neurofeedback-ul este o opțiune de tratament non-invazivă și non-medicamentoasă pentru persoanele cu ADHD, ajutându-le să-și îmbunătățească concentrarea și controlul impulsurilor.

Insomnie și tulburări de somn: Persoanele care întâmpină dificultăți în a adormi sau a menține un somn odihnitor pot găsi beneficii în sesiunile de neurofeedback, care pot promova un somn mai profund și relaxare în timpul nopții.

Performanță sportivă: Sportivii și atleții pot folosi neurofeedback-ul pentru a-și îmbunătăți concentrarea, coordonarea și performanța generală în competiții și antrenamente.

Traumatisme cerebrale și recuperare post-traumatică: Neurofeedback-ul poate fi inclus în programele de recuperare pentru persoanele care suferă de traumatisme cerebrale, ajutându-le să-și refacă funcțiile cognitive și să-și recâștige calitatea vieții.

 

În concluzie, neurofeedback-ul NeuroOptimal oferă o serie de beneficii și indicații pentru o gamă largă de persoane, de la cei care doresc să-și îmbunătățească performanța cognitivă și sportivă până la cei care suferă de tulburări mintale și emoționale. Este o modalitate sigură, eficientă și non-invazivă de a explora și de a îmbunătăți funcționarea creierului în scopul obținerii unei stări mai echilibrate și a unei vieți mai sănătoase și mai fericite.