0747 023 734 office@neurohelp.ro

În Uniunea Europeană, sănătatea mintală este recunoscută ca fiind esențială pentru o viață echilibrată și productivă. Cu toate acestea, mulți europeni se confruntă cu dificultăți în acest domeniu.

În timp ce sănătatea mintală implică capacitatea de a face față stresului, de a munci și de a contribui în comunitate, statisticile din UE dezvăluie o povară semnificativă:

  • În primul an al pandemiei de COVID-19, incidența anxietății și depresiei a crescut global cu 25%, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
  • Comisia Europeană a raportat o creștere semnificativă a sentimentului de singurătate în UE, cu o creștere de peste 22% după pandemie.
  • Condițiile precare de muncă au condus la afectarea sănătății mintale a 27% dintre lucrători în 2022, conform unei evaluări a Comisiei Europene.

Situația este alarmantă și în rândul tinerilor:

  • Peste 14 milioane de tineri din UE au avut probleme de sănătate mintală în 2019, însă aproape jumătate dintre aceștia au declarat că au nevoi nesatisfăcute în materie de îngrijire a sănătăţi mintale.
  • UNICEF a constatat că sinuciderea este a doua cauză de deces în rândul tinerilor din Europa.

Înainte de pandemia de COVID-19, aproximativ 84 milioane de persoane din UE sufereau de afecțiuni mintale, conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Tulburările anxioase și depresia erau cele mai frecvente, afectând milioane de oameni în întreaga UE.

Este evident că sănătatea mintală la nivel european s-a deteriorat după pandemie, cu aproape jumătate dintre europeni raportând probleme emoționale sau psihosociale în ultimele 12 luni (an studiu 2023).

Toate aceste informatii prezentate mai sus îşi au ca sursa chiar site-ul oficial al UE: https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/mental-health/

În lumina acestor statistici îngrijorătoare, echipa NEUROHOPE s-a angajat în misiunea de a contribui la ameliorarea stării de sănătate mintală a celor ce ne păşesc pragul. Prin oferirea de servicii de neurofeedback, care este o metodă non-invazivă şi modernă de îmbunătăţire a stării de sănătate mintală, pacienţii noştri experimentează o reducere semnificativă a simptomelor de anxietate şi depresie, precum și o îmbunătățire a stării lor generale de bine.