0747 023 734 office@neurohelp.ro

Termenul “sănătate mentală” este destul de des întâlnit, atât în mass-media, cât și în discursul psihologilor, deşi aceștia ar fi trebuit să fie mai familiarizați cu distincția dintre “mental” și “mintal”.

Conform dicţionarului, “mintal” se referă la aspectele legate de minte. Astfel, folosim acest termen în expresii precum “calcul mintal”, “tulburări mintale”, sau “sănătate mintală”. Pe de altă parte, “mental” are înțelesul de “privitor la mentalitate”, fiind corect să folosim acest termen în expresii precum “schimbare mentală” (ca adjectiv) sau “mentalul colectiv” (ca substantiv).

Astfel, atunci când discutăm despre aspecte legate de sănătate sau boală, este adecvat să folosim termenul “mintal”, deoarece ne referim la mintea unei persoane.

Tehnicile de neurofeedback reprezintă o metodă inovatoare și eficientă pentru îmbunătățirea sănătății mintale a pacienților. Prin intermediul acestor tehnici non-invazive, pacienții sunt expuși la feedback în timp real cu privire la activitatea creierului lor, permițându-le să înțeleagă și să regleze mai bine funcțiile cognitive și emoționale.

Unul dintre beneficiile majore ale neurofeedback-ului este capacitatea sa de a trata tulburările psihologice și emoționale, cum ar fi anxietatea și depresia. Prin antrenarea creierului pentru a-și regla activitatea în zonele asociate cu aceste tulburări, pacienții pot experimenta o reducere semnificativă a simptomelor și îmbunătățirea stării lor generale de bine.

De asemenea, neurofeedback-ul poate fi util în gestionarea și ameliorarea altor probleme de sănătate mintală, cum ar fi ADHD-ul sau tulburările de somn. Prin stabilizarea și optimizarea activității creierului în zonele asociate cu aceste tulburări, pacienții pot experimenta o creștere a atenției, concentrării și a calității somnului, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții lor în general.

În concluzie, tehniciile de neurofeedback vă pot ajuta să îmbunătățiţî diverse aspecte ale sănătății mintale, contribuind la o viață mai echilibrată și mai fericită.